Przepisy
Planujesz posiłek od serca? Sprawdź przepisy, które dla Ciebie przygotowaliśmy, a potem podaruj sobie i bliskim chwile pełne przyjemności.
Tacosy z grilla
z serem NaTurek Camembert na Grill Mango Chutney, kukurydzą i guacamole
łatwe
40 minut
dla 4 osób
Składniki:
Na 4 porcje:
- 2 sery NaTurek Camembert Na Grill Mango Chutney
- 5 placków tortilli pszennej
- 100 g kukurydzy konserwowej
- 1 duże dojrzałe awokado
- ½ limonki
- ½ czerwonej cebuli
- 1 łyżka świeżej kolendry
- 10 sztuk pomidorków koktajlowych
- sól i pieprz
- opcjonalnie : 1 cm świeżej papryczki chilli
- Z każdego z dużych placków tortilli wytnij 3 mniejsze za pomocą dużej szklanki/miseczki/obręczy do tart. Możesz również kupić gotowe małe kukurydziane meksykańskie tortille.
- Awokado przekrój, usuń pestkę, miąższ wybierz za pomocą łyżki i wrzuć do miseczki, ugnieć widelcem na pastę. Cebulkę posiekaj bardzo drobno, podobnie zrób z kolendrą. Następnie pomidorki pokrój na 4 części i dorzuć do awokado, polej sokiem wyciśniętym z 1/2 limonki. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Jeśli lubisz dodaj drobno posiekaną papryczkę chilli.
- Ser ugrilluj według wskazówek na opakowaniu i polej sosem mango chutney. Placki również ugrilluj przez kilka chwil z każdej strony.
- Aby złożyć tacosy do każdej tortilli włóż łyżkę guacamole, trochę kukurydzy, gruby plaster grillowanego sera. Nie czekaj, zjedz od razu!
