Przepisy

Planujesz posiłek od serca? Sprawdź przepisy, które dla Ciebie przygotowaliśmy, a potem podaruj sobie i bliskim chwile pełne przyjemności.
naturek.pl Przepisy Tacosy z grilla

Tacosy z grilla

z serem NaTurek Camembert na Grill Mango Chutney, kukurydzą i guacamole

łatwe
40 minut
dla 4 osób
Składniki:

Na 4 porcje:

  • 2 sery NaTurek Camembert Na Grill Mango Chutney
  • 5 placków tortilli pszennej
  • 100 g kukurydzy konserwowej
  • 1 duże dojrzałe awokado
  • ½ limonki
  • ½ czerwonej cebuli
  • 1 łyżka świeżej kolendry
  • 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • sól i pieprz
  • opcjonalnie : 1 cm świeżej papryczki chilli
  1. Z każdego z dużych placków tortilli wytnij 3 mniejsze za pomocą dużej szklanki/miseczki/obręczy do tart. Możesz również kupić gotowe małe kukurydziane meksykańskie tortille.
  2. Awokado przekrój, usuń pestkę, miąższ wybierz za pomocą łyżki i wrzuć do miseczki, ugnieć widelcem na pastę. Cebulkę posiekaj bardzo drobno, podobnie zrób z kolendrą. Następnie pomidorki pokrój na 4 części i dorzuć do awokado, polej sokiem wyciśniętym z 1/2 limonki. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Jeśli lubisz dodaj drobno posiekaną papryczkę chilli.
  3. Ser ugrilluj według wskazówek na opakowaniu i polej sosem mango chutney. Placki również ugrilluj przez kilka chwil z każdej strony.
  4. Aby złożyć tacosy do każdej tortilli włóż łyżkę guacamole, trochę kukurydzy, gruby plaster grillowanego sera. Nie czekaj, zjedz od razu!