Przepisy
Planujesz posiłek od serca? Sprawdź przepisy, które dla Ciebie przygotowaliśmy, a potem podaruj sobie i bliskim chwile pełne przyjemności.
Kolorowa sałatka
z grillowanymi warzywami i serem NaTurek Camembert na grill barbeque
średnie
30 minut
dla 2-4 osób
Składniki:
Dla 2-4 osób:
- 1 ser NaTurek Camembert na Grill Barbeque
- 8 świeżych szparagów
- 1 duża czerwona lub żółta papryka
- 1 bakłażan
- 1 duża lub 2 mniejsze cukinie
- 2 świeże ziemniaki
- 1 czerwona cebulka
- 1 łyżeczka świeżego lub ½ łyżeczki suszonego tymianku
- 1 łyżeczka suszonej papryki czerwonej
- sól i pieprz
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Na sos:
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki musztardy
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- Paprykę, cebulkę pokrój na grube kawałki. Ze szparagów odetnij zdrewniałą końcówkę i pokrój je na 3 części. Bakłażana i cukinię również pokrój w plastry, a wyszorowane ziemniaki w półplastry. Posól i popieprz warzywa, a następnie polej oliwą i dodaj: paprykę suszoną, tymianek. Wymieszaj wszystko. Grilluj warzywa z obu stron aż zmiękną – ok. 5 minut z każdej strony.
- Ser grilluj według instrukcji na opakowaniu. Składniki na sos powinnaś wymieszać aż sos zgęstnieje.
- Grillowane warzywa wyłóż na talerz, połóż ser i polej wszystko przygotowanym dressingiem. Gotowe!
