Sery pleśniowe
Na śniadanie, na grilla, na przekąskę? Na okrągło! Sery pleśniowe NaTurek to pyszna alternatywa na każdą okazję.
Poznaj sery Camembert, Brie i GrandBlue i wybierz swój ulubiony!
Poznaj sery Camembert, Brie i GrandBlue i wybierz swój ulubiony!
NaTurek GrandBlue intensywny
NaTurek GrandBlue Intensywny to ser z niebieską pleśnią. Produkowany jest wyłącznie z mleka pochodzącego z rodzinnych gospodarstw zlokalizowanych w promieniu nie większym niż 50 km od zakładu produkcyjnego w Turku. Daje nam to pewność że mleko jest zawsze świeże i najwyższej jakości.
Ser NaTurek GrandBlue Intensywny dojrzewa przez 30 dni w określonych warunkach temperatury i wilgotności. Ma intensywny, lekko słony smak oraz twardą, łatwą do krojenia konsystencję. Świetnie nadaje się do kanapek oraz jako składnik sosów i sałatek.
Skład:
mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium roqueforti, substancja konserwująca: natamycyna
Gramatura: 100 g
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna
1546 kJ/373 kcal
Tłuszcz
32 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone
19 g
Węglowodany
1,4 g
W tym cukry
0,6 g
Białko
19 g
Sól
2,5 g
Mleko z polskich gospodarstw
Odpowiednie dla wegetarian
Żródło białka
