Sery pleśniowe

Na śniadanie, na grilla, na przekąskę? Na okrągło! Sery pleśniowe NaTurek to pyszna alternatywa na każdą okazję.
Poznaj sery Camembert, Brie i GrandBlue i wybierz swój ulubiony!
naturek.pl Produkty Sery pleśniowe NaTurek GrandBlue bogaty i kremowy

NaTurek GrandBlue bogaty i kremowy

NaTurek GrandBlue Bogaty i Kremowy to ser z niebieską pleśnią. Produkowany jest wyłącznie z mleka pochodzącego z rodzinnych gospodarstw zlokalizowanych w promieniu nie większym niż 50 km od zakładu produkcyjnego w Turku. Daje nam to pewność, że mleko jest zawsze świeże i najwyższej jakości. To między innymi dlatego nasz ser jest wyjątkowy.

Przepis na niego wywodzi się z oryginalnej receptury Roquefort. Jej sekretem są specyficzne gatunki pleśni Penicillum Roqueforti, pochodzące z Włoch, z regionu Kampania oraz unikalny proces dojrzewania, który trwa 5 tygodni.

Największą rolę odgrywa tu w 100% ręczna pielęgnacja sera, kontrolowane warunki temperatury i czas. Dojrzewanie przebiega powoli, nie pospieszamy go. Jakość GrandBlue jest kontrolowana na każdym etapie produkcji.

Te wszystkie elementy sprawiają, że GrandBlue bogaty i kremowy ma zbalansowany, ewoluujący w ustach smak, owocowy aromat oraz niezwykle kremową konsystencję. Idealnie nadaję się na deskę serów lub jako samodzielna przekąska.

Skład:

mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, sól (2,5%), kultury mleczarskie, pleśń gatunku Penicillium roqueforti

Gramatura: 100 g

Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna
1470 kJ/355 kcal
Tłuszcz
31 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone
22 g
Węglowodany
1,0 g
W tym cukry
< 0,5 g
Białko
18 g
Sól
2,5 g
Mleko z polskich gospodarstw
Odpowiednie dla wegetarian
Żródło białka