Sery pleśniowe
Poznaj sery Camembert, Brie i GrandBlue i wybierz swój ulubiony!
NaTurek GrandBlue bogaty i kremowy
NaTurek GrandBlue Bogaty i Kremowy to ser z niebieską pleśnią. Produkowany jest wyłącznie z mleka pochodzącego z rodzinnych gospodarstw zlokalizowanych w promieniu nie większym niż 50 km od zakładu produkcyjnego w Turku. Daje nam to pewność, że mleko jest zawsze świeże i najwyższej jakości. To między innymi dlatego nasz ser jest wyjątkowy.
Przepis na niego wywodzi się z oryginalnej receptury Roquefort. Jej sekretem są specyficzne gatunki pleśni Penicillum Roqueforti, pochodzące z Włoch, z regionu Kampania oraz unikalny proces dojrzewania, który trwa 5 tygodni.
Największą rolę odgrywa tu w 100% ręczna pielęgnacja sera, kontrolowane warunki temperatury i czas. Dojrzewanie przebiega powoli, nie pospieszamy go. Jakość GrandBlue jest kontrolowana na każdym etapie produkcji.
Te wszystkie elementy sprawiają, że GrandBlue bogaty i kremowy ma zbalansowany, ewoluujący w ustach smak, owocowy aromat oraz niezwykle kremową konsystencję. Idealnie nadaję się na deskę serów lub jako samodzielna przekąska.
mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, sól (2,5%), kultury mleczarskie, pleśń gatunku Penicillium roqueforti
