NaTurek Camembert z prażonymi pestkami dyni to kremowy camembert naturalny z dodatkiem podwójnie prażonych pestek dyni.
Sery pleśniowe NaTurek są produkowane wyłącznie z mleka i śmietanki z rodzinnych gospodarstw, położonych w promieniu 50 km od zakładu produkcyjnego w Turku. Daje to pewność, że mleko używane do produkcji jest świeże i zawsze najwyższej jakości.

NaTurek Camembert z prażonymi pestkami dyni to doskonałe połączenie polskiej marki z polskim superfood – pestki dyni to jedne z najzdrowszych nasion, bogate w wiele cennych witamin i minerałów.

Gramatura: 120 g

 

Sałatka „Zielona jesień” + NaTurek Camembert z prażonymi pestkami dyni

Dla 4 osób

  • 2 opakowania sera NaTurek Camembert z prażonymi pestkami dyni,
  • 2 garści liści ulubionych zielonych sałat,
  • garść drobnych liści szpinaku,
  • 3-4 duże liście jarmużu,
  • 300 g świeżej zielonej fasolki,
  • 150 g bobu.

Dressing:

  • 4 łyżki oliwy extra virgin,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • płaska łyżeczka miodu,
  • szczypta soli,
  • szczypta pieprzu.

 

Szpinak oraz sałaty umyj i dokładnie osusz, przełóż do dużej miski. Fasolkę umyj i razem z bobem wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 7-10 minut. Odlej warzywa i przepłucz zimną wodą. Fasolka powinna pozostać jędrna i zielona. Ostudzony bób obierz i dodaj do sałat. Z jarmużu usuń wszystkie twarde łodyżki, a liście porwij na mniejsze kawałki. Skrop oliwą, posyp odrobiną soli i odstaw na kilka minut. Jarmuż dokładnie „wymasuj” z tłuszczem, aby zrobił się nieco bardziej miękki. Liście powinny być wszędzie pokryte oliwą. Dodaj do reszty składników. Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki lub w całości dorzuć do miski z sałatami.

Przygotuj dressing – do niedużego słoiczka włóż wszystkie składniki, szczelnie zakręć i energicznie potrząsaj do połączenia się składników oraz rozpuszczenia miodu. Zalej dressingiem zielone składniki i delikatnie wymieszaj całość. Rozłóż sałatkę na talerzach, dodaj camembert pokrojony w trójkąciki i od razu podawaj.