Sery pleśniowe
Na śniadanie, na grilla, na przekąskę? Na okrągło! Sery pleśniowe NaTurek to pyszna alternatywa na każdą okazję.
Poznaj sery Camembert, Brie i GrandBlue i wybierz swój ulubiony!
Poznaj sery Camembert, Brie i GrandBlue i wybierz swój ulubiony!
NaTurek Camembert z prażonymi pestkami dyni
NaTurek Camembert z prażonymi pestkami dyni to kremowy camembert naturalny z dodatkiem podwójnie prażonych pestek dyni.
Sery pleśniowe NaTurek są produkowane wyłącznie z mleka i śmietanki z rodzinnych gospodarstw, położonych w promieniu 50 km od zakładu produkcyjnego w Turku. Daje to pewność, że mleko używane do produkcji jest świeże i zawsze najwyższej jakości.
NaTurek Camembert z prażonymi pestkami dyni to doskonałe połączenie polskiej marki z polskim superfood – pestki dyni to jedne z najzdrowszych nasion, bogate w wiele cennych witamin i minerałów.
Skład:
mleko pasteryzowane, prażone pestki dyni (4%), sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum.
Gramatura: 120g
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna
1475 kJ/356 kcal
Tłuszcz
31 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone
22 g
Węglowodany
1,3 g
W tym cukry
< 0,5 g
Białko
18 g
Sól
1,7 g
Wapń
460 mg (57% RWS*)
*RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)
(8 400 kJ/2 000 kcal)
Mleko z polskich gospodarstw
Odpowiednie dla wegetarian
Żródło białka

