Zapach rosy, poranne mgły leniwie unoszące się nad łąkami odsłaniają pierwsze promienie słońca na rześkim pastwisku. Rozpoczyna się dzień w rodzinnym gospodarstwie, gdzie troska o zwierzęta  jest codziennością. To stąd pochodzi nasze pełnowartościowe mleko, a z niego Nasz Camembert naturalny – delikatny, rozpływający się w ustach ser z białą, miękką skórką z porostem białej pleśni.
Jest doskonały do kanapek, sałatek, jako przekąska, na deskę serów lub przyrządzany na ciepło, w panierce.
Spróbuj koniecznie Naszego Camembert Naturalnego.

Gramatura: 120 g

 

Sezonowe grzanki + NaTurek Nasz Camembert naturalny

Na cztery porcje

  • 12 kromek ulubionego ciemnego pieczywa,
  • 2 świeże figi,
  • kilka suszonych moreli,
  • świeży rozmaryn do dekoracji,
  • winogrona i orzechy jako dodatek.

 

 

 

 

Za pomocą wycinarki do ciasteczek wytnij z chleba krążki lub pozostaw pieczywo w kształcie klasycznych kromkek. Zrumień je w tosterze lub w piekarniku. Na każdą grzankę połóż plasterek sera NaTurek Nasz Camembert naturalny, plasterek figi, odrobinę pokrojonej w drobną kostkę moreli i igiełki rozmarynu. Podawaj grzanki z ulubionymi orzechami i winogronami.