O nas

Kochamy sprawiać Wam przyjemność! Dlatego tworzenie naturalnie pysznych serów najwyższej jakości to nasza specjalność. Jak zaczęła się ta przygoda?

Zobacz video

Włącz film i przekonaj się, że każda chwila z serami NaTurek to prawdziwa przyjemność!
NaTurek - dzielmy się przyjemnością

Historia marki

Jaki jest nasz przepis na sukces? Łącząc ze sobą pasję, troskę i czas stworzyliśmy pełną przyjemności ofertę naturalnie pysznych serów, które od lat podbijają serca miłośników wyjątkowych smaków.

Za wyjątkowością serów pleśniowych NaTurek stoi mleko z polskich rodzinnych gospodarstw, położonych w pobliżu mleczarni „Turek”. To ono decyduje o ostatecznym smaku, który uzyskują nasze sery. Dlatego skupujemy je od stałych, lokalnych dostawców, z którymi łączy nas wieloletnia, partnerska współpraca. Daje to pewność, że mleko używane do produkcji jest świeże i zawsze najwyższej jakości. Dzięki temu sery pleśniowe NaTurek mają tak wyjątkowy smak – delikatny i kremowy. Jednak NaTurek to nie tylko sery pleśniowe. W naszej ofercie coś dla siebie znajdą zarówno fani serów pleśniowych, kozich, jak i sałatkowych.

Jako NaTurek działamy na rynku od 2015 roku, ale nasze wyroby cieszą podniebienia smakoszy już od lat 80-tych! Jako marka stanowimy część międzynarodowej grupy SAVENCIA, będącej jednym z największych producentów i dystrybutorów serów na świecie.

Nasze produkty

Proces powstawania każdego z naszych produktów jest unikalny, ale wszystkie łączy jedno – 100% miłości i troski o najwyższą jakość. Poznaj wyjątkowe sery NaTurek, produkowane z mleka z rodzinnych gospodarstw i wybierz swój ulubiony!

Najczęściej zadawane pytania

Czym różni się ser camembert od brie?

Camembert jest często mylony z serem brie. Chociaż mają podobną konsystencję i wygląd, brie jest zwykle trochę większy lub krojony z dużego koła, dojrzewa wolniej, ma łagodniejszy smak i często używane są inne szczepy bakterii do stworzenia pleśniowej skórki. Brie ma bardzo delikatny i smak, z nutą orzechów laskowych, zaś camembert – intensywniejszy, z zauważalną grzybową nutą. W języku polskim zarówno ser brie i camembert mają odmienne definicje i nie można używać ich wymiennie.

Jak wykorzystywać ser pleśniowy w codziennej diecie?

Na świecie istnieje wiele rodzajów serów. Eksperci szacują, że jest ich ponad 4 tys. Nikt nie jest w stanie tego dokładnie policzyć. Wybór jest zdecydowanie szeroki. Jedną z kategorii są oczywiście bardzo znane i cenione sery pleśniowe. Wiele osób zadaje sobie pytanie, z czym je łączyć oraz do jakich potraw dodawać? Oto kilka inspiracji dań i przekąsek, które z pewnością urozmaicą kulinarne życie niejednej osoby.

Odwiedź naszą stronę z przepisami gdzie znajdziesz mnóstwo inspiracji jak stworzyć kulinarne arcydzieło z wykorzystaniem serów pleśniowych.

Jak kroić sery pleśniowe?

Odpowiedź znajdziesz tutaj.

Jak skomponować idealną deskę serów?

Odpowiedź znajdziesz tutaj.

Jak przechowywać sery pleśniowe w lodówce?

Odpowiedź znajdziesz tutaj.

Jak zachować smak i świeżość serów pleśniowych?

Odpowiedź znajdziesz tutaj.

Jaka jest historia sera camembert?

Odpowiedź znajdziesz tutaj.

Jak łączyć ser pleśniowy z alkoholem?

Odpowiedź znajdziesz tutaj.