O nas
Zobacz video

Historia marki
Jaki jest nasz przepis na sukces? Łącząc ze sobą pasję, troskę i czas stworzyliśmy pełną przyjemności ofertę naturalnie pysznych serów, które od lat podbijają serca miłośników wyjątkowych smaków.
Za wyjątkowością serów pleśniowych NaTurek stoi mleko z polskich rodzinnych gospodarstw, położonych w pobliżu mleczarni „Turek”. To ono decyduje o ostatecznym smaku, który uzyskują nasze sery. Dlatego skupujemy je od stałych, lokalnych dostawców, z którymi łączy nas wieloletnia, partnerska współpraca. Daje to pewność, że mleko używane do produkcji jest świeże i zawsze najwyższej jakości. Dzięki temu sery pleśniowe NaTurek mają tak wyjątkowy smak – delikatny i kremowy. Jednak NaTurek to nie tylko sery pleśniowe. W naszej ofercie coś dla siebie znajdą zarówno fani serów pleśniowych, kozich, jak i sałatkowych.
Jako NaTurek działamy na rynku od 2015 roku, ale nasze wyroby cieszą podniebienia smakoszy już od lat 80-tych! Jako marka stanowimy część międzynarodowej grupy SAVENCIA, będącej jednym z największych producentów i dystrybutorów serów na świecie.
Nasze produkty
Najczęściej zadawane pytania
Camembert jest często mylony z serem brie. Chociaż mają podobną konsystencję i wygląd, brie jest zwykle trochę większy lub krojony z dużego koła, dojrzewa wolniej, ma łagodniejszy smak i często używane są inne szczepy bakterii do stworzenia pleśniowej skórki. Brie ma bardzo delikatny i smak, z nutą orzechów laskowych, zaś camembert – intensywniejszy, z zauważalną grzybową nutą. W języku polskim zarówno ser brie i camembert mają odmienne definicje i nie można używać ich wymiennie.
Na świecie istnieje wiele rodzajów serów. Eksperci szacują, że jest ich ponad 4 tys. Nikt nie jest w stanie tego dokładnie policzyć. Wybór jest zdecydowanie szeroki. Jedną z kategorii są oczywiście bardzo znane i cenione sery pleśniowe. Wiele osób zadaje sobie pytanie, z czym je łączyć oraz do jakich potraw dodawać? Oto kilka inspiracji dań i przekąsek, które z pewnością urozmaicą kulinarne życie niejednej osoby.
Odwiedź naszą stronę z przepisami gdzie znajdziesz mnóstwo inspiracji jak stworzyć kulinarne arcydzieło z wykorzystaniem serów pleśniowych.
Odpowiedź znajdziesz tutaj.
Odpowiedź znajdziesz tutaj.
Odpowiedź znajdziesz tutaj.
Odpowiedź znajdziesz tutaj.
Odpowiedź znajdziesz tutaj.
Odpowiedź znajdziesz tutaj.